Het regenwoud

Wat een unieke ervaring heb ik gehad met twee keer op bezoek in het regenwoud in de amazone in Brazilie.  Brazilie een onnoemlijke groot land , temperaturen met soms tussen de 35 en 40 graden . Geweldig . En daar mocht ik twee keer met scouts mee op kamp in het regenwoud.  Bij mijn eerste kamp bij het regenwoud in 2016 op een oude plantage viel het mij op dat de scouts een kampvuurtje hadden vlak naast hun eigen tent.  Je staat er niet bij stil maar in en bij het regenwoud kun te je maken krijgen met allerlei dieren die je liever niet ziet.  En dan heb ik het niet eens niet over tijgers , slagen en dergelijke . Maar denk eens aan de kleine dieren , Spinnen , schorpioen , apen , kleine slangen.  het zijn de diertjes die je liever niet in je tent hebt. Een vuurtje in de buurt van je eigen tent , houd dieren wat vaker op afstand.

De amazone ( onnoemlijk groot ) is zowiezo al een zeer bijzonder landschap .  En Rio Branco ligt er midden in . Een gebied wat de meeste mensen in Europa alleen maar kennen van de diverse televisie programma's.  Ik zou me zelf nooit alleen wagen in het regenwoud , ik heb totaal geen kennis van het gebied . De gevaren in zo.n woud moet je absoluut ook niet onderschatten. Kijk alleen maar eens naar de temperatuur in het gebied , onvoldoende drinkwater bij je , heb je al een groot probleem . Ik heb foto's gezien van slangebeten , je red het niet zonder hulp.

En toch kan ik zeker genieten van al die momenten dat ik in en bij het woud geweest ben. Zo bijzonder , zo'n ervaring , dat maakt een vliegreis van 24 uur al helemaal goed. Je ziet en je beleefd iets waarvan je in Nederland allleen maar van kun dromen.

Meest recente reacties

20.09 | 21:17

Wilfried, in de ware zin van het woord ben je geen missionaris, maar wel een man met een echte missie. We zijn heel trots op onze neef. Ga zo door kerel, je bent goed bezig, ga zo door!

14.02 | 10:52

Een mooi gebaar om scouts te helpen in andere landen. In Brazilie is in oprichting een nationale organisatie van oud-scouts en oud-gidsen die de Scouting in Brazilie gaan ondersteunen waar mogelijk.

Deel deze pagina