Inheemsziekenhuis

Bij mijn eerste reis naar Brazilie heb ik ook een bezoek mogen brengen aan het inheemsziekenhuis in de stad Rio Branco. Rio Branco ligt in de amazone en de inheemse bevolkingsgroepen zijn afhankelijk van de zorg die in de stad aan hun geboden word.  Je kunt de situatie totaal niet vergelijken met de situatie zoals we hier in Nederland gewend zijn. INheemse bevolkings groepen zijn soms lang onderweg om de stad rio Branco te bereiken , en de hele fam gaat om die reden mee. 

In het verleden zo werd mij verteld zorgde dat voor vervelende situatie's in de stad . De hele fam bivakeerde in het buurt van het ziekenhuis waar veel gebedeld werd . Om dit tegen te gaan werd net buiten de stad voor de inheemse bevolking een aparte ziekenhuis gebouwd. Zo kan de hele fam indien gewenst mee en in de buurt van de patient blijven. 

Voor het ziekenhuis is het bezoek van iemand zoals ik een extra bron van inkomsten . je onkomst er niet aan om op de foto te gaan en een bijdrage te geven . 

Meest recente reacties

20.09 | 21:17

Wilfried, in de ware zin van het woord ben je geen missionaris, maar wel een man met een echte missie. We zijn heel trots op onze neef. Ga zo door kerel, je bent goed bezig, ga zo door!

14.02 | 10:52

Een mooi gebaar om scouts te helpen in andere landen. In Brazilie is in oprichting een nationale organisatie van oud-scouts en oud-gidsen die de Scouting in Brazilie gaan ondersteunen waar mogelijk.

Deel deze pagina