De markt in Rio Branco

De markt in Rio Branco is kenmerkend voor latijns Amerikaanse landen . Waar wij in Nederland gebonden zijn aan regels , is het leven in BV   in Rio Branco in  veel opzichten veel eenvoudiger . Het leven is ook veel moeiljker , zo niet zwaarder.  Ik ken verhalen van mensen die vaak geen inkomen hebben, of lang moeten wachten tot ze hun pensioen of salaris hebben gekregen. Wie over de markt van Rio Branco loopt ziet een overdaad aan de diverse produkten. Vis , groenten en fruit . maar verkijk je er niet op . Overdaad betekent niet altijd rijkdom in dit geval.

Als ik in raalte de supermarkt binnen loop , is het voor mij als alleenstaande niet moeilijk om boodschappen te doen voor 1 persoon. Supermarkten in een stad als Rio Branco zijn ingesteld in de aanschaf van grotere hoeveelheden . je loopt door winkels heen waar ze met een kleine heftruck door heen rijden om de schappen te vullen . Voor een westerling is het land goedkoop , voor Brazilianen echter is het leen duur . voor 1 euro ontvang ik 3 real. De koers wisselt vaak .

In de wijk van de fam Barros is wel een kleinere buurtsuper , dat wel . Voor eenvoudiger dingen kun je er wel terecht .  Maar je ziet mensen vaker inkopen doen bij de grote supermarkten.

Meest recente reacties

20.09 | 21:17

Wilfried, in de ware zin van het woord ben je geen missionaris, maar wel een man met een echte missie. We zijn heel trots op onze neef. Ga zo door kerel, je bent goed bezig, ga zo door!

14.02 | 10:52

Een mooi gebaar om scouts te helpen in andere landen. In Brazilie is in oprichting een nationale organisatie van oud-scouts en oud-gidsen die de Scouting in Brazilie gaan ondersteunen waar mogelijk.

Deel deze pagina