Mijn foto album

Nieuwe pagina het portugees

30. jun, 2022

Het portugees

Welkom op mijn website

Wilfried Kleine Schaars

10 jaar actief voor het Rode Kruis

Mijn erkening voor 10 jaar inzet voor het Nederlands Rode kruis Salland Midden ( afdeling in raalte )

Bem Vido

Bem - Vido a o de Wilfried Kleine Schaars de Raalte . Tenho 59 Anos. Em Raalte estou ativamente envolvido no reconhecimente na cruz vermelha Holandesa , na comunidade da fé RK e no coro muculino de Wijhe . Desde 2015 também apoio uma associacäo de escoteiros no estado de Acre no Amazones no Brasil

Desejo - the muita visializacäo e leitura prazir atrávés do meu site

Kind considera Wilfried Kleine Schaars

Welkom op mijn website

Ik heb elke week contact met de scouting vereniging in Rio Branco.  Dit contact gebeurt via de Wats App . Mijn kennis van de portugese taal is nog vrij gebrekkig . Momenteel volg ik taalles in Zwolle om dit onder de knie te krijgen. 

ook in Rio Branco heeft men te maken met de pandemie . Ruim anderhalf jaar konden de jongeren niet naar school en waren scouting activiteiten niet mogelijk. De scouting actviteiten zijn inmiddels weer opgestart , zij het twee keer in de maand. Een onderkomen heeft de vereniging in Rio Branco momenteel niet meer . Het onderkomen wat ze hadden hebben ze momenteel moeten verlaten vanwege de corona. Door mijn wandeltacht kon ik het bedrag van 3800 euro bijeen halen. Ik heb ze de vrije hand gegeven hoe ze straks het geld gaan gebruiken. Daar wil ik mij van uit Nederland niet mee bemoeien .

Afelopen zaterdag waren de leden van de scouting vereniging te gast bij de federale politie waar ze uitleg kregen over het politie werk in het algemeen.

Een onderscheiding van Scouting Nederland voor mijn actie voor de scouts in Rio Branco

800 km in vier weken tijd .

Iemand zei tegen mij , Wilfried je moet niet kijken naar het aantal km dat je niet hebt gelopen , maar wel naar het aantal km dat je wel hebt gelopen. En dat is 800 km in vier weken tijd een mooi resultaat.

Uit handen van John van Helmond ( voorzitter van de scouting vereniging in Raalte ) kreeg ik namens de vereniging een bedrag van 307 euro voor mijn actie. Scouting Miguel Pro raalte , ik ben er trots op lid te mogen zijn van deze vereniging

Ook gastvrijheid en een donatie bij scouting vereniging de zwervers in Assen ..

Het bedrag van 3800 euro opgehaald

Vier weken lang aan de wandel geweest om de scouts in Rio Branco te ondersteunen. De 1000 km niet gehaald , maar wel bijna 800 km . Het weer zat tegen . 1 dag was het extreem warm , andere dagen te maken met regen , regen en nog eens regen. Maar wat een  avontuur , als ik het tenslotte zo mag nomen.

Kun je je voorbereiden op een tocht als deze die ik ondernomen heb ? Zeker kun je je voorbereiden als het gaat om het uitzetten van een route , regelen van overnachtingsplekken. Maar er komen ook onverwachte gebeurtenissen op je af waar je totaal niet op voorbereid bent. Gebeurtenissen in de positieve zin wel te verstaan. Als je als oudere man zoals ik alleen aan de wandel bent  , met een rugzak met ruim 14 kilo zijn er mensen die toch ook nieuwgierig zijn naar jouw verhaal.  Er was een dag dat het zo regende dat ik bij een boer vroeg om te schuilen , gelijk werd ik uitgenodigd voor een bakje koffie om mijn verhaal te doen . Het zelfde overkwam me in een dorp een aantal km verderop. Of dat ene moment dat ik een benzine pomp binnen liep om een broodje te kopen . Ik vroeg aan de medewerker hoe ik via het apperaat een kopje koffie kon krijgen, gelijk het antwoord van de man , regel ik voor je , die krijg je van mij. Of dat ene moment dat ik wandelde en een auto stopte . De man stapte uit en vroeg of ik wel een slaapplek had . Hij had nog wel een appartement waar ik kon overnachten.

Het verhaal van de scouts in Rio Branco heeft veel mensen aangegrepen.  Een scouting vereniging in de Amazone in Brazilie die het zwaar heeft door de corona en overstromingen , en dan ook nog hun onderkomen kwijt raakte. Veel mensen en met name veel scouting verenigingen in nederland voelden zich betrokken bij deze vereniging. Maar wat me vooral raakte was de gastvrijheid en betrokkenheid die me overal ten deel viel. geen deur bleef voor mij gesloten. Zelfs het eten werd voor mij klaargemaakt.

Het bedrag van ruim 3800 euro is inmiddels overgemaakt naar Rio Branco .  Van de vereniging inmiddels begrepen dat ze op zoek zijn naar een andere locatie voor hun vereniging waar een gedeelte van het geld voor gebruikt zal worden.  Ik laat het aan de vereniging in Rio Branco over waar het geld voor gebruikt gaat worden . Ik wil en kan dat van uit Nederland niet regelen

Flessen actie luchtscouts

Zaterdag 24 -04 -2021 was ik te gas bij de lucht scouts vereniging de Drones in Drachten . Ze hebben die dag met welpen en scouts lege flessen opgehaald om actie voor de scouts in Brazilie te ondersteunen. 

Dank voor jullie ondersteuning 

Opmerkingen

20.09.2016 21:17

Bernard Kleine Schaars

Wilfried, in de ware zin van het woord ben je geen missionaris, maar wel een man met een echte missie. We zijn heel trots op onze neef. Ga zo door kerel, je bent goed bezig, ga zo door!