Wat wil ik bereiken met mijn hulp aan de scouts in Brazilie ?

Ik denk een hele terechte vraag. laten we eerlijk , het kost me veel geld , tijd en energie om deze jongeren te helpen. En zitten ze er eigenlijk wel op te wachten dat iemand uit Nederland zich zo inzet voor hun vereniging ?

Het schenkt mij in iedergeval een enorme voldoening op deze wijze anderen te kunnen helpen . En het word door de Brazilianen echt gewardeerd. Dat heb ik aan alles gemerkt.

Ik vind dat deze jongeren die moeten knokken voor een plaats binnen de samenleving een kans verdienen. En als ik door mijn acties , mijn inzet ze die kans kan geven , dan doe ik dat.

Ik ben gewend van uit Nederland dat we met scouting werken van uit een toch redelijk stevige basis . Stevige basis in alle opzichten , materieel maar ook finacieel. En zo'n groep heeft dat gewoon domweg niet . Maar aan de andere kant weten ze ook met weinig middelen zich staande te houden . Geweldig vind ik dat. 

Ik wil ze helpen , dat is mijn doel . Ze een gelijke kans geven . Dat hebben die jongeren verdiend . Ze horen erbij . Ze maken deel uit van de wereld scouting organisatie.

Ze verdienen mijn steun , en ik zal ze die geven zover dat in mijn vermogen ligt.