Bij het Tropisch regenwoud .

Tijdens mijn verblijf in Brazilie mocht ik deelnemen aan een weekendkamp met de scouts van de 4 Grupo bij het Tropisch Regenwoud ongeveer 5 a 6 km buiten Rio Branco. Het kamp zelf werd gehouden op een oude Plantage bij het Regenwoud. Een geweldige ervaring waar ik ieder moment dat ik daar was van genoten heb. Je bent in Brazilie en je gaat op kamp bij het Tropisch regenwoud. Hier had ik nooit van durven dromen , maar je gaat en je bent er.

Ik ben natuurlijk wel met een doel richting Brazilie gegaan . Jongeren wiens leven door armoede getekent , bij scouting aangesloten , maar kunnen zich door die armoede geen uniform veroorloven. En tijdens dit kamp kregen zij hun uniform en meer ......

Daar de actie in Nederland zo goed liep was het mogelijk om alle leden in te laten schrijven bij de scouting federatie , kregen zij een nieuw uniform , werden er 10 nieuwe tenten aangeschaft en ook nog 3 lampen voor tijdens het kamp.

Het was de bedoeling om zondag ochtend onder begeleiding van ervaren gidsen van de scouting en de explores het regen woud in te trekken . Helaas ben in tijdens die trip onderuit gegaan in het woud en moest deze activiteit vroegtijdig worden afgebroken . Maar ik ben wel in het woud geweest. En dat gaf toch wel een bijzonder gevoel.